Pages Menu
Categories Menu

Szakmai továbbképzés a közbeszerzésben és a PROCURE- hatékony helyi gazdaság létrehozása projekt keretében elért eredmények terjesztése a tag közigazgatási-területi egységek szakemberei számáraProcure pe alb

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás megvalósítja az URBACT III program keretében a a PROCURE-Creating a good local economy (KÖZBESZERZÉS- hatékony helyi gazdaság létrehozása) projektet.  A projekt keretében tervezett és finanszírozott  tevékenységek szerint a közbeszerzés területén továbbképzési program valósulhatott meg, amelynek célja a helyi csoport tagjai, a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás KTE tagság szakemberei  ismereteinek és képzettségének javítása a nemzeti jogszabályok helyes és egyenletes helyi szintű alkalmazására a közbeszerzés területén.

IMAG0354 IMAG0357

  1. április 20-án a Szatmár Megyei Tanácsban lett szervezve egy közbeszerzési továbbképzés a közbeszerzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdések tájékoztatása, megvitatása és tisztázása érdekében. Programul de formare profesională a fost susținut de dna Ioana-Ștefania Vlad– Director al Direcției de Evaluare documentații de atribuire din cadrul A.N.A.P. expert achiziții publice cu vaste cunoștințe și cu numeroase sesiuni de instruire în domeniul achizițiilor publice.. A szakmai továbbképzési programot Ioana-Ştefania Vlad – az A.N.A.P. Dokumentációs odaítélés Kiértékelési Osztály igazgatója tartotta, aki széles körű ismeretekkel rendelkezik és a közbeszerzés terén számos képzést szervező szakértő.

A tanfolyam keretében Paul Dancu – a projekt helyi koordinátora- ismertette a Procure projekt eredményeit, a kommunikációs-vizualizációs elemeket (a partner poszter, a infograph, a projekt feliratozott filmjét). Mihaela Dragoş – A Szatmár Megyei Tanács beszerzési igazgatója és a URBACT Helyi Csoport koordinátora kiemelte a hálózaton belüli tematikus találkozókon szerzett tapasztalatok fontosságát.

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás egyike a projektben részt vevő 11 partnernek akik között a következő helyi hatóságok találhatóak: a nagy-britanniai Preston, mint vezető koordináló szerepet betöltő partner, a hollandiai Almelo, a lengyelországi Koszalin és Lublin, a Prágai 9-ik Kerület Csehországból, az olaszországi Bologna, a horvátországi Koprivnica(Kapronca), a spanyolországi Albacete és Candelaria, a magyarországi Nagykálló. Megemlítendő, hogy a projekt elsődleges célja azon lehetőségek megtalálása, amelyekkel a helyi hatóságok felhasználhatják a közbeszerzést annak érdekében hogy ez elősegítse egy hatékony helyi gazdaság fejlesztését és hogy hozzájáruljon a helyi közösségek társadalmi és környezeti előnyeihez.

euLOGO-300x203

urbact_newlogo-300x225