Pages Menu
Categories Menu

A EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage projekt keretében 2017-ben elért eredmények terjesztése a Társulás Igazgatótanácsa ülésén és Közgyűlésében a tag közigazgatási-területi egységek számáraEPICAH_EU_FLAG

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás megvalósítja az INTERREG Europe Program keretében a EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage projektet.

  1. április 26-án a Szatmár Megyei Tanácsban lett megtartva a Társulás Igazgatótanácsi ülése és éves Közgyűlése.

Ezek keretében Paul Dancu – a projekt helyi koordinátora- ismertette az EPICAH projekt 2017-ben elért eredményeit, illetve a 2018-as menetrendet.  Pataki Csaba – a Társulás elnöke kiemelte a projekten belüli tematikus találkozókon szerzett tapasztalatok fontosságát. Pataki Csaba, a Társulás elnöke kiemelte a projekt tematikus ülésein szerzett tapasztalatok alapján- az Európai Bizottság következő programozási időszakára vonatkozó- támogató dokumentumok kidolgozásának fontosságát.

Az EPICAH célja, hogy elősegítse a politikai eszközök javulását a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség védelmében valamint, a nagy tapasztalattal bíró partnerek közötti tapasztalatcsere és a bevált gyakorlatok segítségével ezen a területen határokon átnyúló együttműködési folyamatokon alapuló stratégiák, projektek és tevékenységek kidolgozása. A projekt révén a természeti és kulturális örökség megőrzéséért és támogatásáért felelős Szatmár megyei politikai döntéshozóknak lehetőségük lesz, hogy részt vegyenek a természeti és kulturális örökség megőrzése, óvása, támogatása és fejlesztése témakörében rendezett tapasztalatcseréken és hogy elsajátítsanak új megközelítéseket a határon átnyúló természeti és kulturális örökség hatékonyabb kezelésének folyamata terén. Az Interreg Europe Program keretében 5 év során megvalósuló projekt teljes költségvetése  1.707.360 Euro, amiből  1.451.256 Euro értékű anyagi támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

adi2 adi1