Pages Menu
Categories Menu

Întâlnire locală în cadrul proiectului EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in HeritageJoi, 19 septembrie 2019, au avut loc a şaptea întâlnire a grupului local constituit în cadrul proiectului EPICAH –  Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage. Proiectul EPICAH își propune să îmbunătățească instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural, și dezvoltarea, prin schimbul de experiență și de bune practici între parteneri cu o vastă experienţă în dezvoltarea de strategii, de proiecte și acțiuni în acest domeniu pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră.

Pe ordinea de zi a ședinței, au fost următoarele subiecte:

  1. Prezentarea şi avizarea Planului Regional de Acţiune, elaborat de expertul consultant în baza recomandărilor Autorităţii de Management al Programului Interreg V A România-Ungaria;
  2. Prezentarea rezultatelor celei de-a şasea vizite de studiu şi a raportului transmis partenerului -gazdă;
  3. Discutarea aspectelor organizatorice ale programului şi agendei întâlnirii transnaţionale şi a vizitei de studiu a partenerilor de proiect EPICAH la Satu Mare în perioada 23-26 septembrie 2019.

Prin intermediul acestui  proiect, factorii de decizie responsabili de protejarea și promovarea patrimoniul natural și cultural din Județul Satu Mare vor avea posibilitatea de a participa la schimburi de experiență în domeniul conservări, protejării, promovării și dezvoltării patrimoniului natural și cultural dar și de a învăța noi metode de abordare a procesului de gestionare mai eficientă a patrimoniului natural și cultural transfrontalier. Proiectul este finanțat prin Programul Interreg Europe și are un buget total de 1.707.360 EUR din care 1.451.256 EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională și are o perioadă de implementare de 5 ani.

IMG-20190919-WA0001 IMG-20190919-WA0000