Pages Menu
Categories Menu

Az EPICAH-partnerek az európai turizmus újraindításával foglalkoznakinterreg

A COVID-19 járvány kitörése által okozott válság súlyosan érintette a turizmust a legtöbb európai ország által bevezetett területi és társadalmi távolságtartás, a nemzetközi és határokon átnyúló szállítás korlátozása, a szállodák, éttermek, múzeumok ideiglenes bezárása valamint a nyilvános rendezvények megszüntetése miatt. Ebben az összefüggésben az EPICAH projektpartnerei elkészítették a „COVID 19 utáni turizmus” című dokumentumot, amelyet felterjesztettek az európai szintű döntéshozóknak (Európai Bizottság, Európai Parlament).

Az EPICAH projektpartnerei úgy vélik, hogy Európának a COVID-19 vírus által okozott válságot a turizmus esélyévé kell alakítania: egy fenntarthatóbb modell felé kell mozdulnia, támogatnia kell a határokon átnyúló turizmust, és Európát biztonságos turisztikai célpontként kell bemutatnia. Ez az időszak lehetőséget kínál Európa fenntartására a világ vezető idegenforgalmi célpontjaként, de egyúttal egy integrált európai idegenforgalmi politika elindítására is.

Emlékeztetünk arra, hogy az EPICAH projekt célja a politikai eszközök javításának elősegítése a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség védelmében. A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás a projekt kilenc partnerének egyike, a következő szervezetekkel együtt: Eixo Atlántico do Noroeste Peninsular a portugáliai Bragaból – mint vezető koordináló szerepet betöltő partner, a vigoi Eixo Atlantico del Noroeste Peninsular és az Asociación Ibérica de Municipios Ribereños del Duero Spanyolországból, az Agenzia per lo Sviluppo Empolese Valdelsa Spa az olaszországi Empoliból, a magyarországi Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft., Regional Development Fund / Region of Western Macedonia a görögországi Kozaniból, Peipsi Koostöö Keskus az észtországi Tartuból,  Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o. p. s. a csehországi Pilzenből.

A teljes dokumentum ezen az oldalon olvasható.