Pages Menu
Categories Menu

Partenerii EPICAH preocupați de relansarea turismului europeaninterreg

Criza determinată de izbucnirea pandemiei de COVID-19 a afectat puternic turismul datorită distanțării teritoriale și sociale, a limitării transportului internațional și transfrontalier, închiderii termporare a hotelurilor, restaurantelor, muzeelor, și anulării evenimentelor publice impuse de cele mai multe state europene. În acest context, partenerii proiectului EPICAH au schițat un document intitulat Tourism post-COVID 19 care a fost diseminat decidenților de la nivel european (Comisia Europeană, Parlamentul European).

Partenerii proiectului EPICAH consideră că Europa trebuie să transforme criza cauzată de virusul COVID-19 într-o oportunitate pentru turism: schimbarea înspre un model mai sustenabil, sprijinirea turismului transfrontalier și prezentarea Europei ca o destinație sigură pentru turism. Această perioadă reprezintă o oportunitate pentru menținerea Europei ca primă destinație turistică la nivel mondial dar și pentru lansarea unei politici europene integrate în domeniul turismului.

Reamintim că proiectul EPICAH își propune să îmbunătățească instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 9 parteneri ai proiectului, alături de următoarele organizații: Axa Atlantică a Nord-Vestului Peninsular din Braga -Portugalia având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Axa Atlantică a Nord-vestului Peninsular din Vigo şi Asociaţia Iberică a municipalităţilor din valea râului Duero din Spania, Agenţia de Dezvoltare a văii Elsa din Empoli-Italia, Asociaţia non-profit a Regiunii viticole Tokaj -Ungaria, Fondul Regional de Dezvoltare a Macedoniei de Vest din Kozani-Grecia,Centrul de cooperare transfrontalieră a lacului Peipsi din Tartu-Estonia,  Agenţia Reginală de Dezvoltare a Regiunii Pilsen-Cehia.

Documentul integral poate fi citit pe această pagină.