Pages Menu
Categories Menu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Caravana pentru copiii romi din Județul Satu Marelogo

Proiect realizat cu suportul financiar al Agenţiei Naţionale pentru Romi-Guvernul României

 

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, în calitate de beneficiar, a semnat cu Agenția Națională pentru Romi, în calitate de finanțator, contractul de finanțare pentru proiectul „Caravana pentru copiii romi din Județul Satu Mare”. Proiectul are o valoare totală de 33.340 Lei, din care 30.006 Lei reprezintă finanțare din partea Agenției Naționale pentru Romi prin Programul „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare, educație non-formală și conștientizare”. Proiectul va fi implementat în lunile august și septembrie 2020.

Proiectul „Caravana pentru copiii romi din Județul Satu Mare” are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos în rândul comunităților dezavantajate din Județul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educație pentru sănătate și sesiuni de educație non-formală destinate elevilor și părinților în localitățile partenere din Judeţul Satu Mare. Astfel, 250 copii dezavantajați cu precădere de etnie romă cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani și 250 de părinți/tutori ai acestor copii vor participa la sesiuni de educație pentru sănătate de informare, educare și conștientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei și a comunității, dar și la sesiunile de educație non-formală (teatru de păpuși). Cele 10 sesiuni de educație pentru sănătate și cele 10 sesiuni de educație non-formală vor fi organizate în luna septembrie în următoarele localități/comune partenere din Județul Satu Mare: Tășnad, Culciu, Doba, Dorolț, Oraşu Nou, Pișcolt, Santău, Săcășeni, Tiream şi Turulung.

Photo: Asociatia Culturala pentru Tinerii din Satu Mare – Tabara pentru tinerii defavorizati (2019)