Pages Menu
Categories Menu

A “Karaván a Szatmár megyei roma gyerekekért” projekt indító konferenciájaROMA

Proiect realizat cu suportul financiar al Agenţiei Naţionale pentru Romi-Guvernul României

 

  1. augusztus 26-án, szerdán került megrendezésre a Szatmár Megyei Tanácsnál a „Karaván roma gyermekeknek Szatmár megyéből” projekt indító konferenciája. Az eseményen részt vett Nagy Szabolcs, Szatmár Megye megyemenedzsere, a projekt munkacsoportja, a projektben partner helyi közigazgatási hatóságok képviselői, a helyi média. A projektindító konferencia végén munkamegbeszélést tartottak az érintett helyi hatóságok képviselőivel a Karaván menetrendjének rögzitéséről.

A 33.340 Lei összértékű “Karaván a Szatmár megyei roma gyerekekért” pályázatból  30.006 Lei az  Országos  Roma Ügynökség „Az egészséges életmód népszerüsítése felvilágosítás, nem formális oktatás és tudatosítás révén” Programjában  nyújtott  pénzügyi támogatás. A projekt 2020.augusztus-szeptember között valósul meg. A projekt célja az egészséges életmód népszerüsítése Szatmár megye hátrányos helyzetű közösségeiben egészségnevelési és nem formális oktatási foglalkozások szervezésével a partnertelepülések diákjai és szülei számára. Így 250 – 6 és 12 év közötti- főként roma hátrányos helyzetű gyermek, és a 250 gyermek szülője / gyámja vesz részt a család és a közösség megbetegedésének veszélyeiről tájékoztató, oktató és tudatosságra nevelő egészségvédelmi oktató előadásokon, illetve nem formális oktató bábszínház-előadáson.

A 10 egészségvédelmi oktató előadást és nem formális előadás szeptemberben kerül megrendezésre a következő Szatmár megyei partnertelepülésén / községben: Tasnád, Kolcs, Szamosdob, Pusztadaróc, Avasújváros, Piskolt, Tasnádszántó, Érszakácsi, Mezőterem és Túrterebes.

 

karavan1 karavan