Pages Menu
Categories Menu

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás bemutatta az EPICAH projektet a Nagyváradi Folyamat webinar- szakmai rendezvényénepicahlogo

Az elmúlt négy évben Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás részt vett az Interreg Europe program keretében finanszírozott EPICAH projektben. Az EPICAH célja, hogy elősegítse a politikai eszközök javulását a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség védelmében valamint, a nagy tapasztalattal bíró partnerek közötti tapasztalatcsere és a bevált gyakorlatok segítségével ezen a területen határokon átnyúló együttműködési folyamatokon alapuló stratégiák, projektek és tevékenységek kidolgozása. A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulást a Nagyváradi Folyamat 2020.november 12-én tartott webinar- szakmai rendezvényén Nicoleta Laşan – ügyvezető igazgató és  Paul Dancu – az EPICAH projekt helyi koordinátor aszisztense képviselték.

A Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesülete (mai nevén: Francia Közép- és Kelet-európai Kezdeményezések Egyesülete) és a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata 2020-ban immár hatodik alkalommal rendezte meg a 2012-ben útjára indított, a magyar és román határ menti együttműködést segítő Nagyváradi Folyamat szakmai rendezvényét, ezúttal a járványhelyzetre tekintettel online formában.Az idei műhelytalálkozó témája a tavalyi rendezvény folytatása: a határon átnyúló integrált tervezés és fejlesztés. A műhely során francia szakértők tartottak előadást a témával kapcsolatos tapasztalataikról, amelyet követően a résztvevők bevonásával vitatták meg egy hasonló stratégiai tervezési folyamat elindításának lehetőségét. Paul Dancu a szakmai műhelyben bemutatta az EPICAH projektet, egy olyan projekt példájaként, amely a határokon átnyúló integrált tervezéssel és fejlesztéssel foglalkozik. Bemutatta a projektet és annak tevékenységeit, a Románia-Magyarország számára kidolgozott regionális cselekvési tervet, a partnereknél azonosított és ebben a cselekvési tervben átvett jó gyakorlatokat.

Az Interreg Europe Program keretében 5 év során megvalósuló projekt teljes költségvetése  1.707.360 Euro, amiből  1.451.256 Euro értékű anyagi támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.