Pages Menu
Categories Menu

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a prezentat proiectul EPICAH în workshopul-webinar al Procesului Oradeaepicahlogo

În ultimii 4 ani, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a participat la proiectul EPICAH, finanțat în cadrul programului Interreg Europe. Proiectul EPICAH își propune să îmbunătățească instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural, și dezvoltarea, prin schimbul de experiență și de bune practici între parteneri cu o vastă experienţă în dezvoltarea de strategii, de proiecte și acțiuni în acest domeniu pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a participat la workshopul-webinar al Procesului Oradea din 12 noiembrie 2020, fiind reprezentată de Nicoleta Lașan – managerul executiv şi Paul Dancu – asistent coordonator local al proiectului EPICAH.

Asociația inițiativelor franco-ungare (cunoscută acum ca Asociația Inițiativelor Franceze din Europa Centrală și de Est) și Serviciul de Sprijin Central-European pentru Inițiativele Transfrontaliere a organizat evenimentul său profesional de susținere a cooperării transfrontaliere între Ungaria și România- Procesul Oradea, (sesiunea începută încă în 2012) de această dată sub formă de workshop-webinar, având în vedere situația epidemică. Tema atelierului din acest an este continuarea evenimentului de anul trecut: planificare și dezvoltare integrată transfrontalieră. În cadrul atelierului, experții francezi au susținut o prezentare a experiențelor lor pe această temă, după care s-a discutat cu participanții posibilitatea lansării unui proces similar de planificare strategică. Paul Dancu a prezentat proiectul EPICAH în cadrul acestui workshop, ca exemplu de proiect ce abordează planificarea și dezvoltare integrată transfrontalieră. S-a prezentat structura şi activităţile proiectului, planul regional de acţiune elaborat pentru România-Ungaria, bunele practici identificate la parteneri şi preluate în acest plan regional.

Proiectul EPICAH este finanțat prin Programul Interreg Europe și are un buget total de 1.707.360 EUR din care 1.451.256 EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională și are o perioadă de implementare de 5 ani.