Pages Menu
Categories Menu

A COMMINGRATION projekt partnere lett a Szatmár Megyei Kistérségi Fejlesztési Társulásco-funded        Erasmus RO

A Szatmár Megyei Kistérségi Fejlesztési Társulás partner lett a Commigration –átfogó megközelítés migránsokkal foglalkozó alkalmazottak számára és hatékony kommunikációs stratégia kidolgozásaelnevezésű projektben, amelyet az Európai Unió Erasmus+ programja finanszíroz az innováció és a jó gyakorlatok megosztása érdekében. A projekt futamideje 2 év, amely az előző év december 31-én kezdődött és összesen 211.774 EUR a támogatás.

A Commingration egy stratégiai partnerség az oktatás és szakképzés érdekében, így az elsődleges cél az, hogy egy hatékony kommunikációt sikerüljön kialakítani a bevándorlókkal azáltal, hogy a velük foglalkozó alkalmazottak számára képzési programokat dolgoznak ki a partnerek és ezek eredményeit publikálják. A projektben hat partner vesz rész különböző EU-s tagállamokból (Finnország, Olaszország, Románia és Törökország) nevezetesen: Antalya Tartományi Migrációkezelési Igazgatóság (projektvezető), az Antalya Európai Uniós és Külügyi Központja (CEUPA), az Akdeniz Egyetem, a Római Sapienza Egyetem, a Szatmár Megyei Kistérségi Fejlesztési Társulás, és a helsinki Learning for Integration ry.

A projekt fő tevékenységei a következők: elemzés készítése a bevándorlókkal dolgozó alkalmazottak képzési igényeiről, képzések, kísérleti képzések és ismeretterjesztő szemináriumok szervezése, e-learning modulok és felsőoktatási tanterv kidolgozása, fejlesztés regionális stratégia a bevándorlókkal való kommunikációhoz.