Pages Menu
Categories Menu

A.D.I. Județul Satu Mare este partener în cadrul proiectului COMMINGRATIONco-funded        Erasmus RO

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este partener în cadrul proiectului Commingration – Dezvoltarea unei abordări comprehensive pentru angajații care lucrează cu imigranți și a unei strategii eficiente de comunicare. Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană prin programul de cooperare Erasmus+ pentru inovare și schimb de bune practici. Durata de implementare a proiectului este de doi ani, începând cu 31 decembrie 2020, iar bugetul total al proiectului este de 211.774 Euro.

Commingration este un parteneriat strategic pentru educație și formare profesională, care are ca scop principal dezvoltarea unei comunicări eficiente cu imigranții prin dezvoltarea și furnizarea de programe de formare și rezultate pentru angajații care lucrează în domeniul imigrației. Partenerii implicați în proiectul Commingration sunt în număr de șase provenind din diferite state europene (Finlanda, Italia, România și Turcia), și anume: Direcția provincială Antalya pentru gestionarea migrației (Lider de proiect), Centrul pentru Uniunea Europeană și Afaceri Externe din Antalya (CEUPA), Universitatea Akdeniz, Universitatea Sapienza din Roma, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, Învățare pentru integrare ry.

Principalele activități ale proiectului sunt: realizarea unei analize a nevoilor de formare a angajaților care lucrează cu imigranți, organizarea de training-uri, cursuri pilot de instruire și seminarii de diseminare, dezvoltarea de module e-learning și a unei curricule pentru învățământul superior, elaborarea unei strategii regionale de comunicare cu imigranții.

(Photo: https://theconversation.com)