Conferință de lansare a proiectului COMMIGRATION

logo_commigration2Erasmus EN

Pe data de 16 aprilie 2021 a avut loc conferința de lansare a proiectului Commigration – Dezvoltarea unei abordări comprehensive pentru angajații care lucrează cu imigranți și a unei strategii eficiente de comunicare, proiect în care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este partener.

La conferința de lansare, care a avut loc în sistem online, au participat toți partenerii proiectului, și anume: Direcția provincială Antalya pentru gestionarea migrației (Lider de proiect), Centrul pentru Uniunea Europeană și Afaceri Externe din Antalya (CEUPA), Universitatea Akdeniz, Universitatea Sapienza din Roma, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, Învățare pentru integrare ry. În cadrul conferinței au fost discutate aspecte financiare și administrative privind implementarea proiectului, respectiv partenerii de proiect au prezentat cele nouă rezultate principale care vor fi obținute ca urmare a implementării proiectului.

Commigration este un parteneriat strategic pentru educație și formare profesională, care are ca scop principal dezvoltarea unei comunicări eficiente cu imigranții prin dezvoltarea și furnizarea de programe de formare și rezultate pentru angajații care lucrează în domeniul imigrației. Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană prin programul de cooperare Erasmus+ pentru inovare și schimb de bune practici. Durata de implementare a proiectului este de doi ani, începând cu 31 decembrie 2020, iar bugetul total al proiectului este de 211.774 Euro.