Pages Menu
Categories Menu

Conferinţa de lansare a proiectului „Ruta tematică a castelelor”HUSKROUA big JPG

În zilele de 15 și 16 iulie 2021 a avut loc conferința de deschidere a proiectului „SMAR.T.OURISM – RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR”, cod HUSKROUA / 1901 / 3.1 / 0020. Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni, începând cu 1 iunie 2021. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, obiectivul tematic 3. TO – Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric, prioritatea 3.1 Promovarea prin funcțiuni turistice a culturii și istoriei locale. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este beneficiarul lider al proiectului, iar cele două organizații partenere din Ucraina sunt: Întreprinderea comunală „Agenția pentru Dezvoltare Regională și Cooperare Transfrontalieră „Transcarpatia” a Consiliului Regiunii Zakarpattya” și Consiliul Comunei Onokivtsi.

În prima zi a avut loc o întâlnire a echipei de proiect, precum și o vizită la Castelul din Carei. În cea de a doua zi a avut loc conferința propriu-zisă de deschidere a proiectului care a inclus prezentări pe următoarele teme: proiectul, partenerii implicați în implementare, castelele din Județul Satu Mare incluse în ruta tematică, castelele din regiunea Zakarpattya incluse în ruta tematică, perspectivele privind dezvoltarea turismului în regiunile Satu Mare și Zakarpattya și tehnologia AR care va fi dezvoltată în cadrul proiectului. Delegația din Ucraina a fost condusă de către Dl. Andriy Sheketa – Prim Vicepreședinte al Consiliului Regiunii Zakarpattya, domnul Mykhailo Dankanych – director al  ADR Transcarpathia și doamna Moskalyuk L. D. – Șef al Departamentului Dezvoltare Teritorială, Investiții și Turism, Consiliul Comunei Onokivska. Delegația a fost primită de către Dl. Pataki Csaba, Președinte al Consiliului Județean Satu Mare, și Dna. Nicoleta Lașan, Director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obiectivul principal al proiectului „SMAR.T.OURISM – RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR” este creșterea potențialului turismului transfrontalier în regiunile Satu Mare și Zakarpattya prin dezvoltarea unei rute tematice a castelelor care promovează moștenirea cultural și istorică. Principalele activități ale proiectului constau în: crearea rutei tematice a castelelor prin dezvoltarea unor scenarii de realitate augmentată pentru 10 castele din cele 2 regiuni, achiziția a 2 locuri de joacă și a 4 infokiosk-uri, promovarea rutei tematice prin elaborarea și distribuirea de hărți și broșuri tematice, filme de promovare și crearea unei pagini de social media a rutei, organizarea a două schimburi de experiență pentru organizațiile active în domeniul culturii și turismului, construirea unei porți de intrare la castelul Nevitskiy.

st5

st2

st1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proiectul are o valoare totală de 380.389,80 EUR din care 336.474,42 EUR reprezintă finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul de cooperare transfrontalieră ENI 2014-2020. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare dispune de un buget de 179.489,40 EUR din care 161.540,46 EUR

co financed