Pages Menu
Categories Menu

Primele sesiuni de educație pentru sănătate și acțiuni de ecologizare organizate în cadrul proiectului Educație pentru viațăANR_Logo_Nou (1)

Proiect realizat cu suportul financiar al Agenţiei Naţionale pentru Romi-Guvernul României

 

În săptămâna 20-24.09.2021 au fost organizate primele activități în cadrul proiectului „Educație pentru viață” în comunele Culciu și Pomi și în orașul Tășnad. În fiecare din cele 3 localități au fost organizate sesiuni de educație pentru sănătate – informare și conștientizare cu privire la virusul SARS COV 2 și informare și conștientizare cu privire la programul național de imunizare împotriva virusului SARS COV 2; și acțiuni de ecologizare și curățare a spațiilor domeniului public. La activități au participat un număr de 95 de persoane de etnice romă din localitățile partenere, fiecare beneficiind la finalul activităților de un pachet conținând materiale sanitare și de curățenie destinate gospodăriilor. De asemenea, prin  proiect au fost puse la dispoziția primăriilor partenere materialele/uneltele necesare pentru acțiunile de ecologizare a spațiilor aflate în domeniul public.

Proiectul „Educație pentru viață” are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos în rândul comunităților de romi din Județul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educație pentru sănătate și a unor acțiuni de ecologizare, acesta având o valoare totală de 40.000 Lei, din care 36.000 Lei reprezintă finanțare din partea Agenției Naționale pentru Romi prin Programul „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare și conștientizare”. În perioada 1 septembrie-29 octombrie 2021 proiectul este implementat în următoarele orașe/comune partenere din Județul Satu Mare: Orașul Negrești-Oaș, Orașul Tășnad, Comuna Acâș, Comuna Andrid, Comuna Culciu, Comuna Dorolț, Comuna Orașu Nou, Comuna Păulești, Comuna Pomi, Comuna Santău, Comuna Tarna Mare, Comuna Tiream, Comuna Vetiș.

anr2    anr1  anr4