Találkozó a COMMIGRATION projekt keretében

logo_commigration2

  1. november 2-án került sor a Commigration – átfogó megközelítés kidolgozása a bevándorlókkal dolgozó alkalmazottak számára és hatékony kommunikációs stratégia kidolgozása című projekt megvalósítói csapatának második ülésére, mely projektben a Szatmár Megyei Közösségközi Fejlesztési Társulás partner.

Az online találkozón, amelynek a Szatmár Megyei Közösségközi Fejlesztési Társulás volt a házigazdája, a projektben résztvevő összes partner – Migrációkezelési Tartományi Igazgatóság (Projektvezető), Antalya Európai Unió és Külügyi Központja (CEUPA), Akdeniz Egyetem, Sapienza Egyetem Róma, illetőleg a Learning for Integration ry képviseltette magát. Az ülés napirendjén a következő pontok elemzése és megvitatása szerepelt: a bevándorlókkal és bevándorlókkal foglalkozó munkavállalók által kitöltött kérdőívek kielemzésének, a bevándorlókkal foglalkozó személyek számára szervezendő képzés tematikája és időtartama, elkészítendő videók tartalma, a projekt további tevékenységi pontjai.

A Commigration stratégiai partnerség az oktatás és képzésre, amelynek fő célja a bevándorlókkal való hatékony kommunikáció fejlesztése képzési programok és eredmények kidolgozása és biztosítása révén a bevándorlás területén dolgozó alkalmazottak számára. A projektet az Európai Bizottság finanszírozza az Erasmus + Együttműködési  Program által az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje érdekében. A projekt végrehajtásának időszaka két év, 2020. december 31-től kezdődően, a projekt teljes költségvetése 211 774 euró.

Erasmus EN