Virtuális szeminárium az irányító hatóságok számára az EPICAH– Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage -projekt harmadik szakaszában

 

  1. április 4-én, hétfőn lett megtartva a virtuális szeminárium az irányító hatóságok számára az EPICAH– Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage – projekt harmadik szakaszában. Az Interreg Europe Program keretében 5 év során megvalósuló projekt 3. szakaszának teljes költségvetése 381 503,85 EUR, amiből 1.451.256 Euro értékű anyagi támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

A 3. szakasz további tevékenységek megvalósítására irányul feltérképezés, valamint a tapasztalatok és a bevált gyakorlatok cseréje által a COVID utáni kontextusban a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség, illetve a turizmus területén. A szeminárium célja az irányító hatóságok közötti tapasztalatcsere elősegítése. Az Irányító Hatóságok képviselői által megválaszolt kérdések és kihívások a következők voltak: A szakpolitikai eszközök végrehajtásának frissítése 2021 végéig; Milyen erősen érintette a pandémiás válság a szakpolitikai eszközüket (PI)?; Milyen korrekciós tevékenységek voltak – intézkedések a PI-jüknek a pandémiás helyzethez való igazítására?; Hogyan lehet kihasználni a határokon átnyúló örökséget értékes eszközként a COVID utáni forgatókönyvben.

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás a projektben részt vevő 9 partner egyike, az előadást Liliana Vasil-Marinescu tartotta a Szatmár Megye helyi költségvetéséből vissza nem térítendő finanszírozás odaítélésének évi programjáról, az Irányító Hatóságtól.