Pages Menu
Categories Menu

A HELYI SZAKÉRTŐI CSOPORT TALÁLKOZÓJA A ” SMAR.T.OURISM – KASTÉLYOK TEMATIKUS ÚTJA ” PROJEKT KERETÉBENA Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás 2022. május12-én, csütörtökön megszervezte a HUSKROUA / 1901 / 3.1 / 0020 kódszámú “SMAR.T.OURISM – TEMATIKUS VÁROK ÚTVONALA” projekt keretében megalakult helyi szakértői csoport második találkozóját. A találkozón a Szatmár megyei kulturális intézmények és azon települések képviselői vettek részt, amelyek területén kastélyok és kúriák találhatók.

Az értekezlet napirendjén a következő témák szerepeltek: a projekt bemutatása, a projekt megvalósítási szakasza, főbb megvalósítandó beruházások, a kiterjesztett valóság szempontjai, amely által  forgatókönyvek készülnek Szatmár megye 5 kastélyánál.

A project fő célja a határon átnyúló turizmusban rejlő lehetőségek növelése Szatmár megyében és Kárpátalján egy tematikus kastélyút kialakításával, amely népszerűsíti a kulturális és történelmi örökséget. A projekt összértéke 380 389,80 EUR, amelyből 336 474,42 EUR az Európai Unió finanszírozása az ENI 2014–2020 határokon átnyúló együttműködési programja által.