Pages Menu
Categories Menu

Képzés és a projektmenedzsment csapat találkozója a COMMIGRATION projekten belül  1. június 12-20. között Rómában zajlott a Commigration – átfogó megközelítés kidolgozása a bevándorlókkal dolgozó alkalmazottak számára és hatékony kommunikációs stratégia kidolgozása című projekt vezetőinek találkozója és szakemberek képzése. A projektben a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás is partner.

A képzés során a bevándorlókkal való hatékony kommunikációval kapcsolatos témákról tartottak előadásokat, illetőleg technikákat, jó gyakorlati példákat mutattak be a római Sapienza Egyetem professzorai. A projektmenedzsment értekezletén szó esett a projekt megvalósításának eddigi szakaszairól és a következő időszakban megvalósítandó tevékenységekről. A projektben résztvevő összes partner képviselője jelen volt a két eseményen: Antalya Tartományi Migrációkezelési Igazgatóság (projektvezető), Antalya önkormányzata, Akdeniz Egyetem, Római Sapienza Egyetem és a Learning for Integration ry szervezet.

A Commigration stratégiai partnerség az oktatás és képzésre, amelynek fő célja a bevándorlókkal való hatékony kommunikáció fejlesztése képzési programok és eredmények kidolgozása és biztosítása révén a bevándorlás területén dolgozó alkalmazottak számára. A projektet az Európai Bizottság finanszírozza az Erasmus + Együttműködési  Program által az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje érdekében. A projekt végrehajtásának időszaka két év, 2020. december 31-től kezdődően, a projekt teljes költségvetése 211 774 euró.