Munkamegbeszélés a „Szatmár megyei romák társadalmi befogadása és felhatalmazása” projekten belül

A Szatmár Megyei Tanács kistermében 2022. június 21-én zajlott munkamegbeszélés a „Szatmár megyei romák társadalmi befogadása és felhatalmazása” projekten belül. A találkozón a projekt jelenlegi állása mellett azt is megbeszélték a jelenlévők, hogy milyen aktivitásokat ültetnek gyakorlatba az elkövetkezendő időszakban. Ezzel párhuzamosan az együttműködési szerződéseket is újra aláírták a felek, ugyanis Érdendréd, Pusztadaróc, Lázári, Szatmárpálfalva, Kökényesd, Tasnádszántó és Szokond községek ezentúl partneri sizntemn vesznek részt a projektben.

A projekt célja a Szatmár megyei romák befogadásának és felhatalmazásának növelése azáltal, hogy integrált szolgáltatásokat nyújt 1300 veszélyeztetett családból származó ember- köztük 1250 roma- számára, valamint 10 Szatmár megyei  közösségben növeli a helyi hatóságok képességét, hogy hatékonyan felléphessenek ezek társadalmi befogadása érdekében.

A projektet a „Helyi fejlesztés, szegénység csökkentése és a romák befogadásának elősegítése” program, a 2014-2021-es EGT és Norvég „Roma integráció és szerepvállalás növelése” című pályázati felhívás, valamint Románia kormánya finanszírozza. A projekt teljes támogatható értéke 4 414 864,62 RON, amelyből 3 752 634,93 RON az EGT Alapból, 662 229,69 RON pedig állami társfinanszírozás.