Pages Menu
Categories Menu

Helyi szintű értekezlet az EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage projekt harmadik szakaszábanSzerdán, 2022. július 20-án, volt az EPICAH –  Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage projekt harmadik szakaszában a helyi csoport értekezlete. Az Interreg Europe Program keretében 5 év során megvalósuló projekt 3. szakaszának teljes költségvetése 381 503,85 EUR, amiből  1.451.256 Euro értékű anyagi támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

A 3. szakasz további tevékenységek megvalósítására irányul feltérképezés, valamint a tapasztalatok és a bevált gyakorlatok cseréje által a COVID utáni kontextusban a határokon átnyúló természeti és kulturális örökség, illetve a turizmus területén.

Az értekezlet napirendjén a következő témák szerepeltek:

  1. Az EPICAH 3. szakaszában a csehországi Plzenben a bevált gyakorlatokra vonatkozó szakértői értékelési látogatásról (tapasztalatcsere) készült jelentés bemutatása;
  2. „Hogyan növelhető a határon átnyúló térségek ellenálló képessége a COVID-19 járvány következtében” című közös jelentés bemutatása és megvitatása? – (A természeti és kulturális örökség, mint a gazdaság dinamikus elemének kezelése és gyarapítása a turizmuson keresztül)”.

A Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás a projektben részt vevő 9 partner egyike, az előadásokat Liliana Vasil-Marinescu tartotta a Szatmár Megye helyi költségvetéséből vissza nem térítendő finanszírozás odaítélésének évi programjáról, az Irányító Hatóságtól, illetve Paul Dancu-a projekt helyi koordinátora.