Aláírták tíz közösségi fürdő vásárlására vonatkozó szerződést

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület elnöke és a nyertes cég ügyintézője a közbeszerzési eljárás lezárását követően aláírta a „Romák társadalmi felzárkóztatása és szerepvállalása Szatmár megyében” című projekt keretében szaniter konténerek szállítására vonatkozó szerződést. A pályázaton nyertes cégnek 120 napja van a szaniter konténerek leszállítására és felszerelésére, a beszerzési szerződés értéke 795.000 lej plusz áfa.

A közösségi fürdőket az alábbi településeken szerelik be: Tasnád város (Tasnádszarvad és a város Cserveg negyede), Erdőd város, valamint Szatmár megye 7 faluja: Felsőboldád (Szokond község), Kispeleske (Lázári község), Hirip (Szatmárpálfalva község), Iriny (Érdendréd község), Csedreg (Kökényesd község), Atya (Pusztadaróc község), Tasnádszántó (Tasnádszántó község), Túrterebes (Túrterebes község). Minden közösség egy közösségi fürdőt kap (1 férfi és 1 női konténer), zuhanyzóval, mosdókagylóval, WC-vel, mosógéppel és szárítóval teljesen felszerelve.

A „Romák társadalmi befogadása és szerepvállalása Szatmár megyében” című projekt fő célja a romák társadalmi befogadásának és szerepvállalásának növelése Szatmár megyében, 1300 veszélyeztetett helyzetben lévő családból származó személy (ebből 1250 roma) számára nyújtott integrált szolgáltatások révén, valamint a helyi hatóságok kapacitásának növelése 10 szatmári közösségben, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a romák társadalmi befogadása érdekében.

A projektet a „Helyi fejlesztés, szegénységcsökkentés és a romák integrációja” program, az EGT és a Norvég Alap 2014-2021, a „A romák integrációjának és szerepvállalásának növelése” című pályázati felhívás és a román kormány finanszírozza. A projekt teljes támogatható értéke 4.414.864,62 lej, amelyből 3.752.634,93 lej EGT és Norvég Alap, 662.229,69 lej pedig állami társfinanszírozás.