Pages Menu
Categories Menu

Întâlnire de lucru în cadrul proiectului PROCURE – Creating a good local economyAsociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a organizat marți, 24 noiembrie 2015, o întâlnire în cadrul proiectului PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente). Proiectul este finanțat prin Programul de cooperare transnațională URBACT III și se află în Faza de dezvoltare a rețelei, fază în care rețeaua se poate extinde prin cooptarea de noi parteneri.

12295582_10156159006520386_1362283916_oÎn urma acestei întâlniri, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a fost acceptată ca și partener în cadrul acestui proiect. Obiectivul principal al proiectului este de a explora modalitățile prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale bune și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale. Prin acest proiect, resposabilii pentru achiziții publice din Județul Satu Mare vor avea posibilitatea de a participa la schimburi de experiență în domeniul achizițiilor publice dar și de a învăța noi metode de abordare a procesului de achiziții publice. Proiectul va avea o durată de implementare de 30 de luni și se va finaliza prin elaborarea unui Plan Local de Acțiune în domeniul achizițiilor publice.

La întâlnirea preliminară din Satu Mare au participat în calitate de reprezentanți ai rețelei managerul proiectului din partea Partenerului Lider orașul Preston din Marea Britania, doamna Tamar Reay, și expertul lider al rețelei, domnul Matthew Jackson. Întâlnirea a avut scopul de a clarifica funcționarea sistemului de achiziții publice din România și provocările și problemele pe care le întâmpină autoritățile publice în domeniul achiziților publice și în susținerea mediului de afaceri local.

12290671_10156159006395386_219252773_o

Pe durata vizitei au avut loc întâlniri cu Președintele Consiliului Județean Satu Mare, domnul Adrian Ștef, și responsabilii pentru achiziții publice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Carei, Primăriei Negrești-Oaș și Primăriei Livada, și conducerea Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare.