Pages Menu
Categories Menu

Întâlnire transnațională în cadrul proiectului PROCURE – Creating a good local economyprocure-header

În perioada 23-24 Februarie 2016 a avut loc în Preston, Marea Britanie, cea de a doua întâlnire transnațională cu toți partenerii implicați în proiectul PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente). Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a fost reprezentată la această întâlnire de către Dna. Nicoleta Lașan – director executiv având funcția de coordonator în cadrul proiectului și de către Dna. Mihaela Dragoș – Director al Direcției Achiziții Publice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare având funcția de coordonator al grupului local în cadrul acestui proiect.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 11 parteneri ai acestui proiect în care mai sunt implicate următoarele autorități publice: Preston-Marea Britanie având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Almelo-Olanda, Koszalin și Lublin-Polonia, Praga Districtul 9 – Republica Cehă, Bologna-Italia, Koprivnika-Croația, Albacete și Candelaria-Spania, Nagykallo-Ungaria. Reamintim faptul că proiectul are drept scop principal explorarea modalităților prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale eficiente și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale.

Întânirea din Preston a avut drept scop pregătirea aplicației finale a proiectului care urmează a fi depusă pe data de 15 Martie 2016. În acest sens, au avut loc discuții și grupuri de lucru pentru finalizarea celor patru pachete ale aplicației finale care privesc managementul proiectului, schimburi transnaționale și învățare, politici locale și guvernare locală și în final comunicare. După depunerea aplicației finale, Comitetul de Monitorizare al programului URBACT III se va reuni pe data de 3 mai 2016 pentru a selecta proiectele câștigătoare. În cazul în care aplicația va fi declarată a fi câștigătoare, partenerii vor aborda în cadrul întâlnirilor locale și transnaționale subiecte precum: legislația europeană și națională în domeniul achizițiilor, rolul criteriilor sociale în achizițiile publice, creșterea participării IMM-urilor în procedurile de achiziție publică, impactul achizițiilor publice asupra economiei locale și introducerea criteriilor privind protecția mediului în achizițiile publice.

procure-footer