Pages Menu
Categories Menu

Întâlnire locală în cadrul proiectului PROCURE – Creating a good local economyprocure-header1

Joi, 16 iunie 2016, a avut loc cea de a doua întâlnire a grupului local constituit în cadrul proiectului PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente). Proiectul are drept scop principal explorarea modalităților prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale eficiente și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au regăsit următoarele subiecte:

  1. Prezentarea metodologiei de lucru a Grupului Local de Sprijin;
  2. Discutarea materialului transmis de către Expertul Lider al rețelei;
  3. Pregătirea materialului pentru întâlnirea transnațională care va avea loc în perioada 27-29 Iunie în orașul partener Lublin din Polonia pornind de la următoarele întrebări:
  • Ce diferență vor face/fac directivele UE privind achizițiile publice în orașul dumneavoastră?
  • Cum s-a modificat legislaţia naţională în domeniul achiziţiilor publice în ţările dumneavostră de la ultima întâlnire transnațională cu partenerii și de la elaborarea studiului de bază?
  • Care sunt cele trei provocări cheie pe care dumneavoastră /grupul local de sprijin din orașele voastre le-ați identificat în privinţa legislaţiei naționale privind achizițiile publice?
  • Analizând metodele de inovare în domeniul achizițiilor prezentate, vă rugăm să specificați care dintre acestea dumneavoastră / membri grupului:

         – le utilizează deja;

         – s-au gândit să le utilizeze;

         – nu au fost avute deloc în vedere.

  • Ce preocupări aveți în privinţa potențialului de corupție în domeniul achizițiilor publice din țara dumneavoastră? Există exemple în acest sens în țara dumneavoastră?

Următoarea întâlnire a grupului local va avea loc la finalul lunii august, precedând întâlnirea transnațională programată a avea loc în Satu Mare și Nagykallo în luna septembrie.

procure new

 

Poza 1

Poza 2