Întâlnire transnațională în cadrul proiectului PROCURE – Creating a good local economy

procure-header

   În perioada 28-29 Iunie 2016 a avut loc în Lublin, Polonia, o primă întâlnire transnațională tematică cu partenerii implicați în proiectul PROCURE-Creating a good local economy (ACHIZIȚII-Crearea unei economii locale eficiente). Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a fost reprezentată la această întâlnire de către Dna. Nicoleta Lașan – director executiv având funcția de coordonator în cadrul proiectului, de către Dna. Cristina Ilieș – economist având funcția de ofițer financiar în cadrul acestui proiect, și de către Dna. Silvia Laszlo – consilier achiziții în cadrul Muzeului Județean Satu Mare și membru al grupului local de sprijin.

   Acest prim seminar transnațional a avut ca subiect legislația europeană și națională și domeniul achizițiilor publice. Astfel, au fost discutate subiecte precum: noile directive europene în domeniul achizițiilor publice, diferențe și similarități între legislațiile naționale din domeniul achizițiilor publice, posibilități și exemple de inovare în domeniul achizițiilor publice. De asemenea, au fost discutate aspecte privind implementarea proiectului și transferul de cunoștințe dinspre nivelul transnațional înspre cel local.

   Reamintim faptul că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 11 parteneri ai acestui proiect în care mai sunt implicate următoarele autorități publice: Preston-Marea Britanie având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Almelo-Olanda, Koszalin și Lublin-Polonia, Praga Districtul 9 – Republica Cehă, Bologna-Italia, Koprivnika-Croația, Albacete și Candelaria-Spania, Nagykallo-Ungaria. Proiectul are drept scop principal explorarea modalităților prin care autoritățile publice pot utiliza achizițiile publice astfel încât acestea să contribuie la dezvoltarea unei economii locale eficiente și să aducă beneficii sociale și de mediu comunităților locale.

   Următoarea întâlnire transnațională este programată a avea loc la finalul lunii Septembrie în orașele Satu Mare și Nagykallo și se va axa pe tematica analizei cheltuielilor și elaborării strategiilor în domeniul achizițiilor publice.

procure new

Poza 1

 

Poza 2

Poza 3

Poza 4