Pages Menu
Categories Menu

Selecție de participanți pentru proiectul „Active YOUth for Europe”Logo

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, în calitate de aplicant, a semnat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale contractul de finanțare pentru proiectul „Active YOUth for Europe”. Proiectul beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 10.410 EURO din partea Uniunii Europene prin intermediul Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1-Tineret.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie îmbunătățirea competențelor și aptitudinilor tinerilor în vederea implicării acestui grup în viața publică precum și promovarea participării în viața democratică a Europei. Principala activitate a proiectului este reprezentată de un schimb de experiență organizat pe parcursul a 8 zile în Satu Mare cu scopul de a oferi mijloacele necesare dar și exemple de bune practici în vederea creșterii implicării tinerilor în viața democratică a Europei. Programul va include sesiuni de învățare formală și non-formală, vizite de studiu la autorități publice și ONG-uri, urmate de dezbateri, jocuri de rol și reflecții.

Proiectul va fi implementat în perioada 01.06.2016-30.11.2016, iar schimbul de experiență va avea loc în perioada 04-11.09.2016 în Satu Mare. Partenerii Asociației în cadrul acestui proiect sunt: Evropské centrum mládeže Břeclav/European Youth Centre Břeclav z.s. (Břeclav-Cehia); Association for promotion of IT, Culture and Coexistence (IKS) (Petrinja-Croatia); Kek Egyesulet for cultural life (Nyiregyhaza-Ungaria); Bulgarian Youth Community (Varna-Bulgaria) și Express Yourself (Salaspils-Letonia). Fiecare dintre organizațiile partenere va fi reprezentată la acest schimb de experiență de 4 tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani și un lider de grup.

În vedere selectării a 4 tineri (2 fete și 2 băieți) din Județul Satu Mare cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, vă rugăm să completați chestionarul de mai jos și să îl transmiteți la adresa de mail dankupali@yahoo.com   până la data de 12.08.2016. Rezultatul selecției va fi făcut public la data de 19.08.2016 pe pagina www.adijudetulsatumare.ro. Costurile de cazare și masă vor fi suportate integral de către organizatori pe durata schimbului de experiență. Toți participanții trebuie să cunoască limba engleză (scris și vorbit) cel puțin la un nivel mediu. La finalul activităților, fiecare participant va primi un certificat YouthPass care va confirma aptitudinile și cunoștințele dobândite pe durata schimbului de experiență. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon: 0745139008.

Chestionar