Pages Menu
Categories Menu

ÎNTÂLNIRE A GRUPULUI LOCAL DE EXPERȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI „RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR”Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a organizat marți, 14 decembrie 2021, prima întâlnire a grupului local de experți constituit în cadrul proiectului „SMAR.T.OURISM – RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR”, cod HUSKROUA / 1901 / 3.1 / 0020. La întâlnire au participanți reprezentanți ai instituțiilor de cultură și a UAT-urile din Județul Satu Mare pe teritoriul cărora se află localizate castele și conace.

Agenda întâlnirii a inclus următoarele subiecte: prezentarea proiectului, stadiul implementării proiectului, principalele investiții care urmează a fi realizate (loc de joacă, infokiosk-uri), analizarea datelor care trebuie incluse în harta tematică și în broșura proiectului, aspecte privind realitatea augmentată prin care se vor realiza scenarii la 5 castele din Județul Satu Mare.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea potențialului turismului transfrontalier în regiunile Satu Mare și Zakarpattya prin dezvoltarea unei rute tematice a castelelor care promovează moștenirea culturală și istorică. Proiectul are o valoare totală de 380.389,80 EUR din care 336.474,42 EUR reprezintă finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul de cooperare transfrontalieră ENI 2014-2020.