ÎNTÂLNIRE A GRUPULUI LOCAL DE EXPERȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI „RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR”

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a organizat joi, 12 mai 2022, cea de a doua întâlnire a grupului local de experți constituit în cadrul proiectului „SMAR.T.OURISM – RUTA TEMATICĂ A CASTELELOR”, cod HUSKROUA / 1901 / 3.1 / 0020. La întâlnire au participanți reprezentanți ai instituțiilor de cultură și a UAT-urile din Județul Satu Mare pe teritoriul cărora se află localizate castele și conace.

Agenda întâlnirii a inclus următoarele subiecte: prezentarea proiectului, stadiul implementării proiectului, principalele investiții care urmează a fi realizate, aspecte privind realitatea augmentată prin care se vor realiza scenarii la 5 castele din Județul Satu Mare.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea potențialului turismului transfrontalier în regiunile Satu Mare și Zakarpattya prin dezvoltarea unei rute tematice a castelelor care promovează moștenirea culturală și istorică. Proiectul are o valoare totală de 380.389,80 EUR din care 336.474,42 EUR reprezintă finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul de cooperare transfrontalieră ENI 2014-2020.