Pages Menu
Categories Menu

Training și întâlnire a echipei de management în cadrul proiectului COMMIGRATION 

În perioada 12-20 iunie 2022 a avut loc la Roma un training și o întâlnire a echipei de management a proiectului Commigration – Dezvoltarea unei abordări comprehensive pentru angajații care lucrează cu imigranți și a unei strategii eficiente de comunicare, proiect în care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este partener.

În cadrul trainingului au fost abordate teme care țin de comunicarea eficientă cu imigranții, fiind prezentate tehnici, exemple de bune practică de către profesori ai Universității Sapienza din Roma. La întâlnirea echipei de management a proiectului s-a discutat stadiul implementării proiectului și activitățile care urmează a fi implementate în perioada următoare. La cele două evenimente au fost prezenți reprezentanți ai tuturor partenerilor implicați în proiect: Direcția provincială Antalya pentru gestionarea migrației (Lider de proiect), Municipalitatea Antalya, Universitatea Akdeniz, Universitatea Sapienza din Roma, și organizația Învățare pentru integrare ry.

Commigration este un parteneriat strategic pentru educație și formare profesională, care are ca scop principal dezvoltarea unei comunicări eficiente cu imigranții prin dezvoltarea și furnizarea de programe de formare și rezultate pentru angajații care lucrează în domeniul imigrației. Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană prin programul de cooperare Erasmus+ pentru inovare și schimb de bune practici. Durata de implementare a proiectului este de doi ani, începând cu 31 decembrie 2020, iar bugetul total al proiectului este de 211.774 Euro.