A fost semnat contractul pentru achiziția a 10 băi comunale

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Judetul Satu Mare, Dl. Pataki Csaba, și administratorul firmei declarate câștigătoare în urma finalizării procedurii de achiziție, au semnat contractul de furnizare a containerelor sanitare în cadrul proiectului „Incluziunea socială și abilitarea romilor din Județul Satu Mare”. Firma care a câștigat licitația are la dispoziție 120 de zile pentru a livra și instala containerele sanitare, valoarea contractului de achiziție fiind de 795.000 de lei plus TVA.

Livrarea și montarea containerelor sanitare se va realiza în următoarele localități: Orașul Tășnad (cartierele Sărăuad și Cervechi), orașul Ardud (cartier romi), precum și 7 sate din județul Satu Mare: Stîna (comuna Socond), Pelișor (comuna Lazuri), Irina (comuna Andrid), Cidreag (comuna Porumbești), Atea (comuna Dorolț), Santău (comuna Santău), Turulung (comuna Turulung). Fiecare comunitate va beneficia de 1 set containere sanitare (1 container bărbați și 1 container femei), complet dotat cu dușuri, chiuvete, toalete, mașini de spălat și uscător rufe.

Proiectul „Incluziunea socială și abilitarea romilor din Județul Satu Mare” are ca obiectiv principal creșterea incluziunii și abilitarea romilor din județul Satu Mare, prin furnizarea de servicii integrate pentru 1300 persoane provenind din familii aflate în situații de vulnerabilitate (dintre care 1250 de etnie romă) și prin creșterea capacității autorităților publice locale din 10 comunități sătmărene de a acționa eficient pentru incluziunea socială a acestora.

Proiectul este finanțat prin Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, apelul de proiecte “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor” şi de Guvernul României. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.414.864,62 Lei, din care 3.752.634,93 Lei reprezintă Granturi SEE și Norvegiene și 662.229,69 Lei reprezintă cofinanțare publică.